25 september 2014

Story #1

Zo nu en dan popt er midden in de nacht, zoals nu het geval was, of tijdens een toets een inspiratie boost door mijn hoofd en dan maak ik er een soort verhaal van. Het leek me leuk om dit te delen met jullie... so here we go!

De zomerzon brandde nog op haar gezicht en ze keek uit naar de zee. Hoe hij zich voort bewoog over de golven en hoe de zon langzaam onder ging. Zodra de zon niet meer in beeld was en de zee wat ruwer werd, verplaatste zij zich van de rotsen terug naar haar tent. Ze kreeg geen hap door haar keel en kon alleen maar denken aan hem. Ze wist toen niet wat hij dacht of voelde, het voelde als een mysterie waarvan ze nooit achter de waarheid zou komen. Haar hoofd werd gevuld met vraagtekens en haar buik met vlinders die voortdurend rond fladderde. Diezelfde nacht werden de vraagtekens omgezet in
uitroeptekens en de vlinders sliepen in haar buik. Wat was er aan de hand?! De zomer vloog voorbij en de vlinders waren langzaam verdwenen. In de winter zie je immers geen vlinders. Haar hoofd had de uitroeptekens omgezet in punten. Ze kon alleen maar afwachten en hopen op iets waarvan ze de uitkomst nog niet wist. Het klinkt nu misschien raar, maar het was ook raar. Hij was raar, de situatie was raar en alles daaromheen... Duizend woorden zijn gezegd over hem, de situatie en het hele idee erbij, maar ze wist nog steeds niet wat ze kon verwachten. Hij was kortaf en maakte met weinig woorden haar verdrietig, boos en onzeker zonder dat hij het zelf doorhad. Daar dacht hij óf niet over na óf deed alsof het hem niets kon schelen. Gevoelens kwamen niet naar buiten, terwijl zijn hart schreeuwde en wurgde om het los te krijgen. Zijn gedachten hielden het vast en het is uiteindelijk niet naar buiten gekomen. Of zijn gevoelens ooit helemaal naar buiten zullen komen is een raadsel zowel voor hem als voor haar, maar misschien heeft zij de hele situatie verkeerd begrepen en moet ze accepteren dat het onmogelijk is wat nu, tot op de dag van vandaag nog steeds in haar hoofd afspeelt.  

Het was korter dan ik had verwacht haha, maar ik kon in weinig woorden veel zeggen naar mijn idee. Wat denken jullie hierbij?

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten