30 april 2014

Different is good

We kennen allemaal het zinnetje: 'het gaat om het innerlijk'. Maar als je na gaat wordt je altijd eerst beoordeeld op je uiterlijk. Dat is tenminste wat ik meestal doe. Ik doe het 90% van de tijd eigenlijk wel. We hebben allemaal een voorkeur mensen waar we voor vallen. De een voelt zich aangetrokken door het sportieve type en de ander valt meer voor het zakelijke type. Als je op straat loopt, denk aan een drukke winkelstraat op een zaterdagmiddag, dan zie je behoorlijk wat mensen voorbij lopen. Groot, klein, dik, dun, piercings, roze haren. Je ziet het allemaal. Als ik iemand met roze haren voorbij zie lopen dan denk ik apart, maar meestal past het dan ook bij die persoon. Mensen doen dat soort dingen omdat het bij ze passen.. of niet natuurlijk ;) Misschien willen ze zichzelf wel veranderen op die manier, ook daar zijn genoeg mensen van. Het is toch eigenlijk raar dat we niet naar iemand toe gaan, omdat hun uiterlijk ons afstoot. Misschien is het wel de aardigste persoon die je tot nu hebt ontmoet. Als je maar blijft beoordelen of liever gezegd gaat vooroordelen  dan zal er altijd dezelfde stemming in de lucht hangen. Dat meisje met overgewicht en met veel te wijde kleren aan wordt totaal genegeerd op school, omdat wij ons er simpelweg niet door aangetrokken voelen om met dat meisje een gesprek te beginnen. Wie weet was ze vroeger heel slank en voelde ze zich happy in die strakke spijkerbroek. Je weet niet wat er met iemand gebeurd kan zijn. Je weet hun verleden niet. Overigens betekent het niet altijd dat mensen er zo bij lopen vanwege hun verleden. Accepteer mensen zoals ze zijn. 

Dan nu even iets anders wat ook vaak gebeurd, maar wat eigenlijk wel grappig is. 




Laat ik beginnen met een simpel voorbeeld te geven.
Je zit op een terras. Aan tafel 1 zit een hele knappe jongen en naast hem zit een meisje. 
Aan tafel 2 zitten 3 jongens. Ze zijn niet heel knap, maar zien er wel leuk, oké uit. 
Je hebt geen één van deze jongens ooit gezien in je leven. De jongen die naast het meisje zit vind je stiekem het leukst. 

Als je nou naar één tafel zou moeten afstappen welke tafel zou het dan worden?
Denk even na...




Ik denk dat de meeste hebben gekozen voor tafel 2, omdat
- Hallo? 3 jongens! Dat is veel beter dan 1 en bovendien heb je meer kans dat één van hun vrijgezel is dan aan tafel 1. 
- Het is minder genant.
- Hij zal mij toch niet zien zitten.

Voor degene die tafel 1 hebben gekozen zeg ik: Jij hebt lef! Haha. 

Voor degene die tafel 2 hadden gekozen denk eens na. Je kent die jongen niet. Je kent dat meisje niet. Je weet helemaal niks van hem. Misschien is dat meisje wel een goede vriendin van hem? Of misschien zijn zus of een ander familelid. Je weet het niet en jullie zullen het allemaal niet te weten komen, omdat je voor tafel 2 hebt gekozen. Oké, misschien is het zijn vriendin en wat dan nog? Je vraagt hem toch niet meteen of hij je de liefde wilt verklaren. Je kan iets heel simpels aan hem vragen.  Bijvoorbeeld of je de menukaart even mag lenen, omdat jij die toevallig niet op je tafeltje hebt liggen ;) Dat hij jou niet zou zien zitten is grote onzin. Ook dat weet je niet. Vaak kun je zoiets wel opmerken, maar zeker weten doe je het niet want jongens kunnen nogal vaak de verkeerde signalen uitzenden...

Vrouwen denken sowieso op dat gebied te veel na. Zelf behoor ik daar ook bij haha. Jup, het is moeilijk om dat te veranderen. Soms moet je, jezelf gewoon afvragen wat is het ergste wat zou kunnen gebeuren? En vaak is het antwoord op die vraag niet eens zo erg als wat in jouw hoofd wordt afgespeeld. Dus ik zeg dit tegen mezelf en tegen de ander 100 vrouwen die dit probleem ook vaker hebben.

Just think about it ;)

Liefs




Geen opmerkingen:

Een reactie posten