15 februari 2014

Drie keer een S

Zaterdag avond 15 februari 2014, omgeven door studieboeken, stencils, markeerstiften, planningen, een zakje m&m's voor de concentratie en Spotify die mijn hoofd even leeg kunnen maken ( nou ja de laatste twee dingen dan). Maandag begint hij weer. De week van de school examens. Ik begin met geschiedenis wat meteen één van mijn moeilijkste vakken is. Op dit moment kan ik even geen VS, industrialisatie, economische crisis en wereldoorlogen meer horen. *Eet uit frustratie een rode m&m*.








School
Stress
Sport 

Daar staan mijn drie s'en voor. 

School eist veel energie. Héél veel. Op dit moment sta ik er niet zo goed voor. Dit komt niet doordat ik slecht leer, niet leer of niet mijn best doe. Ik doe dit juist allemaal wel en voor de volle 100%. Het zit gewoon even niet zo mee. Ik heb in deze periode dat ik op havo zit al heel wat tegenslagen mee gemaakt, waardoor ik zoiets had van ik kap ermee. Het zal me een zorg zijn. Eerlijk waar, maar er was toch altijd nét iemand of iets die zei dat ik door moest gaan. Ik ben nu al zo ver gekomen, het is zonde als ik nu bij de pakken ga neer zitten. De energie over het niet halen van mijn examens kan ik beter gebruiken voor harde inzet en me focussen op het wél halen van mijn examens en eindelijk een opleiding volgen die ik leuk vind, zonder dat je daar bloedsomlopen en de industrialisatie van de VS hoeft te weten. Waarschijnlijk, of ik weet het eigenlijk wel zeker, wordt het communicatie wat ik hierna wil gaan doen. 
Ik ben er alleen nog niet helemaal over uit of het communicatie in Eindhoven of in Tilburg wordt. Tilburg heeft namelijk een specialisatie op event, music en entertainment. Dit lijkt mij ook wel wat. Hoe dan ook ik heb in ieder geval een duidelijk doel waarvoor ik dit allemaal doe en dat is fijn. Ik houd het nu ook beter vol, ondanks die tegenslagen, omdat ik een doel heb. Een duidelijk doel. Eerst wist ik niet welke opleiding ik wilde gaan volgen, dan zakt de moed je toch net iets sneller in de schoenen. Nog even de laatste paar maandjes hard knokken en er keihard tegenaan gaan en hopelijk heb ik tegen die tijd dan mijn havo diploma in mijn handen :)


Stress all over the place...
De echte oorzaak weet ik niet precies. Het zijn meerdere dingen die mij flinke stress bezorgen. Het maar blijven presteren op school, sport, maar ook in de ogen van vrienden en familie. Ik leg de lat voor mezelf af en toe te hoog, waardoor ik dingen niet kan halen en dus faal. Zo zie ik dat voor me. Ik ben vanaf donderdag ook echt ziek geweest. Gelukkig ben ik nu weer een beetje opgeknapt, maar doordat ik me te druk maak om dingen wordt ik ziek. Zal ik het ooit leren? haha

Sport is mijn uitlaatklep. Synchroonzwemmen (hé ook met een s) op vrijdagavond en zaterdagochtend is waar ik de hele week naar uitkijk. Je laten meevoeren door de muziek, het juiste ritme, de juiste bewegingen en het plezier zijn goud waard. We hebben een heel hecht groepje binnen het zwemmen. Het is gewoon super gezellig. Klets bij van de hele week en zwemt alles eruit. Je hebt dan een Anna die uitbundig vertelt over wat ze nu weer heeft meegemaakt. Ze schaamt zich nergens voor en lacht om haar eigen grappen. Judith die je altijd advies kan geven en waarmee je goed kan praten en dan hebben we at last but not least mijn beste vriendinnetje Kayleigh met haar kan ik alles bespreken en lachen en begrijpen elkaar (meestal haha). Deze drie meiden maken het allemaal compleet. Dan heb je nog mijn ploeg waarin ik zwem. Alice, Josien en Lisa zijn van een andere club. We zijn een samengestelde ploeg. Deze drie meiden zijn lief, vrolijk en altijd in de stemming. Anna en Fabienne zitten van mijn eigen club in de ploeg. Zo heeft iedereen wel iets, waar die mij of een andere mee kan blij maken. De ene keer is het, het lachende koppie van Alice dat een glimlach op mijn gezicht tovert en de andere keer is het een blik van verbazing als Anna weer eens wat door het zwembad roept. Over één week precies rond deze tijd zijn we hopelijk weer thuis van de wedstrijd. Volgende week zaterdag hebben we een wedstrijd uitvoeringen zwemmen in de categorie junioren in Heerenveen. Een eindje rijden dus. Vrijdag kunnen we nog even voor de laatste keer voor de wedstrijd oefenen. De badpakken en de haarstukjes zijn in de maak. We mogen nog een weekje wachten voordat onze haren heerlijk met gelantine worden ingesmeerd. Yukkie.... :(





Op 15 maart mogen we een demonstratie geven in Valkenburg en daarna gaan we keihard aan de bak voor de Limburgse kampioenschappen. Ik heb ook een promotie filmpje gemaakt een tijdje geleden. Als je een 1,5 minuutje moet wachten omdat er eerst 3 reclames van rtl- gemist voorbij komen, zou je bijvoorbeeld hier kunnen klikken voor het promotie filmpje te bekijken en daarna kun je lekker genieten van je rtl- programma.

Ik hoop dat ik naar mijn school examens wat meer tijd heb tot aan de examens, waardoor er wat meer blog berichten voorbij kunnen komen.

Liefs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten